De meest gemaakte fout ten aanzien van Twitter is dat het wordt gezien als een medium waar je kunt roepen. Het logo van Twitter is niet voor niets een vogeltje. Luister 's ochtends eens uit het slaapkamerraam. Het ene vogeltje 'roept' wat (een tweet) de andere reageert daar op. Mensen hebben net als vogels twee oren en één mond. Gebruik dat gegeven en luister wat vaker. Hierdoor krijg je vaak meer interactie dan alleen te roepen.

Om die reden hebben we 5 eenvoudige Twitter Tips op een rij gezet die je meteen kunt gebruiken. Profiteer er van en schroom niet om ze door te sturen naar je Volgers. (Dat is trouwens tip 5)

 1. Luister! In het geval van Twitter betekent luisteren voornamelijk lezen. Lees dus goed wat er om je heen verteld wordt. Tweet bijvoorbeeld niet dat je de goedkoopste bent, maar luister naar Twitteraars die de goedkoopste zoeken. Tweetdeck en Hootsuite kunnen je hier bijvoorbeeld bij helpen.
   
 2. Begin een gesprek. Mensen zijn veel interessanter als je met ze praat. In het dagelijkse leven doe je dat ook. Je gaat ook niet naar een feestje om uitsluitend te roepen.
   
 3. Deel je expertise. Ben niet bang om gratis informatie weg te geven. Wie geeft, zal ook terugontvangen. Volgers vinden dit leuk, omdat je laat zien dat zij er toe doen.
   
 4. Blijf beleefd. Twitter heet niet voor niets social media. Het is lastig om gevoel via 140 tekens over te brengen. Zet bijvoorbeeld geen #durftevragen in je Tweet als je niet op zoek bent naar antwoorden. Als je een vraag stelt, krijg je reacties. Als dat niet de reacties zijn die je hoopte te krijgen, blijf dan beleefd en verfijn je vraag de volgende keer.
   
 5. Zorg voor iets nieuws. Berichten over hoe goed je bent zijn niet interessant. Tweet liever iets dat jij weet en anderen niet (dat mag ook een goede ReTweet zijn). Daarmee wordt je de moeite waard om te volgen.

Bekijk hier nog 5 gratis Tips voor Twitter