Het automatisch verversen van webpagina's kan heel handig zijn. Speciaal voor Joomla is er nu de Page Refresh extensie. Hierdoor heb je géén kennis van HTML nodig en kun je heel eenvoudig een pagina laten vernieuwen.

Hoe kun je een pagina automatisch verversen op een Joomla website?

De zogenaamde 'auto page refresh' is iets dat al heel lang mogelijk is met webpagina's. Je dient daarvoor een stukje code tussen de <HEAD> tags te zetten. Je internet browser houdt bij hoeveel seconden je op een pagina bent en zal na het aantal opgegeven seconden de pagina automatisch verversen. Die code ziet er zo uit:

Meta Tag: <meta http-equiv="refresh" content="60" >

Het getal '60' betekent in dit geval dat de pagina steeds na 60 seconden wordt ververst. Wanneer je er '3600' invult dan wordt de pagina elk uur (60 minuten x 60 seconden) vernieuwd. Waarom dat handig kan zijn? Hier zijn een aantal redenen en toepassingen:

  • Nieuwspagina's die in openbare ruimtes worden getoond.
  • Een intranet pagina die de hele dag is geopend en niet actief door de gebruiker wordt ververst.
  • Voor het tonen van een foto's op een webpagina waarop is ingesteld dat er willekeurige foto's (of advertenties) getoond moeten worden.
  • In-store signage displays.
  • Pagina's met een weer-extensie erop.

Gratis Page Refresh extensie voor Joomla

Zonder kennis van Meta Tags en HTML kun je nu zelf heel eenvoudig één of meerdere pagina's op je Joomla website automatisch laten vernieuwen.

Als je de gratis extensie download via de button hieronder dan kun je deze op je website installeren. Na installatie klik je door naar de extensie en geef je aan welke pagina('s) je wilt vernieuwen door het bijbehorende menu-item(s) te selecteren. Da's alles. Simpel toch?!

download Page Refresh voor Joomla

R2H extension voor Joomla om een pagina automatisch te verversen