De CharacterCounter extensie voor Joomla! doet precies wat de naam zegt. CharacterCounter telt het aantal karakters. Specifiek in tekstvelden in de Joomla backend. Bijvoorbeeld de Paginatitel, Alias, Meta beschrijving, Browser Pagina Titel, etc. Je krijgt hierdoor meteen inzicht in het aantal tekens dat je aan het typen bent. Heel handig voor SEO!

Gratis SEO tool voor Joomla gebruikers

CharacterCounter is een kleine, maar superhandige tool voor SEO en dus je Google vindbaarheid.

Wanneer je de Paginatitel aan het typen bent zie je meteen hoeveel karakters je getypt hebt. Karakters zijn alle tekens, inclusief spaties. Als je boven de 55 karakters komt dan krijg je een visuele indicatie. Het geeft je ook een melding wanneer de Meta beschrijving meer dan 150 karakters bevat. Op deze manier blijf je met het maximaal aantal tekens binnen de algemeen aanvaardbare grenzen die SEO experts bepaald hebben op basis van hun jarenlange ervaring.

Om precies te zijn toonte de Google Search Engine Result Page (SERP) ofwel de zoekresultatenpagina 512 pixels van de Paginatitel. Omdat de letter "W" breder is dan de letter "I" kan het exacte aantal variƫren, maar 55 karakters is een veilige lengte.

En het beste nieuws... deze SEO tool is helemaal gratis te gebruiken!

download CharacterCounter voor Joomla

R2H extensie voor Joomla: character counter

 

 

r2h extension joomla character counter demo