Begin augustus 2013 werd er bekend dat Facebook berichten binnenkort te embedden (integreren) zouden zijn op een website. Al snel werd de code van deze nieuwe functionaliteit ontcijferd en werd het direct al mogelijk om een individueel Facebook bericht te embedden.

facebook bericht includenFacebook iconen op je website

Op enkele grote bedrijven na (die met de nieuwe Facebook functionaliteit gaan testen) is het alleen het volgende mogelijk:

  • een Facebook-icoon op je website plaatsen facebook 
  • Like-icons bij een blog of artikel plaatsen blog-facebook-like-button 
  • "Likers" van je fanpage toevoegen aan een website
    (zie rechts voor een afbeelding hiervan).

 

Individuele Facebook berichten op je website zetten

Omdat niet iedereen even technisch is, besloten wij direct een Joomla extensie te ontwikkelen. Een module die het mogelijk maakt om een individueel Facebook bericht te integreren op de website. Facebook wordt steeds belangrijker als marketingmiddel en op deze manier is het makkelijker om social media te integreren op je website.

De installatie van de module is simpel en gebeurt op dezelfde manier als bij alle andere Joomla extensies. Na de installatie heb je de mogelijkheid om een drietal Facebook posts (berichten) onder elkaar weer te geven. Welke posts moeten worden weergegeven, kun je instellen bij de instellingen van de module. Desgewenst kan de module ook in een Joomla artikel worden geladen middels .

Zo ben je niet alleen aangewezen op de moduleposities van de template, maar kun je de post dus ook in je artikel weergeven. Een klein nadeel op het moment van bloggen is dat Facebook nog niet de mogelijkheid heeft ingebouwd om de post in breedte te veranderen. Maar dat nemen we voor lief op dit moment. We zullen de standaard breedte als enige optie moeten accepteren.

De Joomla module is reeds aangemeld met de Joomla Extension Database (JED) onder de vlag van 2extend, maar er zijn nog 91 extensies voor ons die gecheckt moeten worden. De extensie is al wel vast te downloaden via onderstaande link:

download de module Facebook Post Embedder van 2extend