Het is natuurlijk heel eenvoudig om je webdesigner op te bellen met de vraag of hij een paar social media iconen wil toevoegen aan de website. Maar het is veel leuker als je dat gewoon zelf kunt doen. Dit scheelt je tijd, omdat je niet hoeft te wachten tot het is ingepland. En het scheelt in de kosten wanneer je het zelf kunt doen.font-awsome-icons

Font Awesome

Om deze reden schreef ik een module voor Joomla. In deze module zit "Font Awesome" verwerkt. Font Awesome is een lettertype dat allelei leuke icoontjes gebruikt. Ongetwijfeld kennen we nog het oude lettertype "Wingdings" dat veel werd gebruikt in MS-Word om een geschreven stuk wat mee op te leuken. Font Awesome is ook een lettertype, maar dan met moderne icoontjes als een Facebook-like icoon, Paypal icoon, Youtube icoon en nog veel meer icons.

De speciale Font Awesome Module

Wanneer zo'n lettertype al bestaat, vraag je jezelf misschien af wat er dan zo speciaal is aan een module voor Font Awewome. In de module die ik heb ontwikkeld, kun je een hover effect in het font toevoegen en er linkjes aan verbinden. Hieronder heb ik enkele voorbeelden staan van wat je er mee kunt doen en hoe het er uit ziet.

Font Awesome Demo Social Media Icons:

Font Awesome demo Icon 2

Downloaden van de module

font-awsome-instellenJe kunt deze module zelf downloaden en installeren op de website. Daarna kun je de module in elke gewenste positie gebruiken, of met "Modules Anywhere" in een specifiek artikel.

Wanneer je de Font Awesome module hebt ingevoegd, ga vervolgends naar "Opties" en volg de stappen:

  1. Je kunt max 5 icons toevoegen in deze module. Kies welke je eerst wilt toevoegen uit de lijst van Font Awesome.
  2. Zoek de naam op van het icoontje dat je wilt gebruiken en vul deze in bij het eerste invulscherm.
  3. Plaats onder "Link" de url waar de link naar toe moet leiden.
  4. Geef vervolgens de link een naam
  5. Geef het icoontje een kleur mee.
  6. En geef het icoontje vervolgens een mouse over of hover kleur mee.

Wanneer je dit gedaan het, kun je dezelfde gegevens invoeren voor het tweede icoon, etc.

DOWNLOAD de Font Awesome module ►