Afgelopen dinsdag was er weer een zeer interessant event van Google. En natuurlijk was ik daar bij om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkeling op het gebied van Internet Marketing. Eén van de belangrijkste punten die ik tegenkwam, wil ik graag met jullie delen: Internet en Smartphones.

Een mobiele website wordt steeds belangrijker

Het aantal smartphone gebruikers blijft stijgen. Mensen zoeken veel informatie op het internet en daarom speelt mobiel internet tegenwoordig een belangrijke rol in het aankoopproces. Ruim 18 % van de smartphone gebruikers heeft wel eens online gekocht met zijn/haar smartphone. Daarnaast wordt de smartphone ook gebruikt voor het offline aankoopproces. Een potientiële klant gebruikt een smartphone voor oriëntatie om vervolgen via desktop het aankoopproces af te ronden. Kortom, het is heel belangrijk om online vindbaar te zijn, maar ook om een mobiel vriendelijke site te hebben!

Het blijkt dat er nog maar heel weinig bedrijven een goede mobiele website hebben. 2014 is dé kans voor iedere ondernemer om daar NU op in te spelen!

 

Smartphone cijfers

8miljoen smartpone gebruikers

 
In Nederland hebben we maar liefst 8,6 miljoen smartphone gebruikers. Dit zijn er meer dan het aantal desktop gebruikers.

 

online-iets-gekochtVan alle smartphone gebruikers heeft 18% wel eens aankopen gedaan met zijn smartphone.

 

 

gebruikt-mobiel-in-aankoopproces

Van alle smartphone gebruikers heeft 28% zijn mobiel gebruikt tijdens het aankoopproces en de aankopen in de winkel of met een andere device de koop afgerond.

 

 

smartphone-gebruikers-voorkeur-mobiele-site

Van alle smartphone gebruikers geeft 75% de voorkeur aan mobiel vriendelijke websites.

 

 

naar-concurrent-als-niet-mobiel-vriendelijk

Wanneer men op een niet mobiel vriendelijke website terecht komt, geeft ruim 61% er de voorkeur aan om bij een concurrent te gaan kijken.

 

 

 

Bij een positieve website ervaring...

herhalingsaankopen

is maarliefst 69% geneigd om later weer terug te komen als ze de website als prettig ervaren op mobiel.

 

 

komen-via-een-andere-device-terug

is maarliefst 53% geneigd om het aankoopproces via een andere device af te ronden.

 

 

denken-in-de-toekoms-nog-eens-aan-website copyis 59% meer geneigd om in de toekomst nog eens aan jouw website te denken en terug te komen.

 

 

raadt-website-aan-bij-anderenis 55% geneigd om de website bij anderen aan te raden.

 

 

 

Meer met de website en mobiel gaan doen?

Wil je meer informatie over een mobiel vriendelijke website? Neem dan gerust contact met ons op.