Google breidt zijn services steeds meer uit en is met al zijn diensten niet meer weg te denken. Eén van de services van Google is Google Streetview. Met deze dienst is het mogelijk om te kijken hoe je baas nu precies woont, om te zien hoe je hotel waar je op vakantie gaat er in werkelijkheid bij staat, etc. In 2009 is Google ook begonnen met Streetview op speciale of bijzondere plaatsen in onder andere Nederland. Sinds dat moment was het ondermeer mogelijk om ook een kijkje te nemen in de Efteling en op 19 andere toeristische trekpleisters van Nederland. Echter is dit sinds 2012 iets minder bijzonder geworden, want vanaf dat moment was het ook mogelijk om dit in jouw bedrijf te integreren. Ook wel "Google Business View" genoemd.

Google Trusted Photographer (Google vertrouwde fotograaf)

Google Street view voor bedrijven is alleen mogelijk wanneer de foto's worden gemaakt door een speciale "Google Trusted Photographer". Een vertrouwde fotograaf is te herkennen aan het speciale Google Trusted Photographer Badge die ze mogen gebruiken op de website. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat men deze badge ten onrechte gebruikt, daarom heeft Google ook een speciale database waar alle vertrouwde fotografen terug te vinden zijn. Natuurlijk konden wij bij R2H niet achterblijven en hebben wij onze eigen Google Trusted Photographer in de arm genomen en is er een hele mooie virtuele tour uitgekomen.

 

Waarom Google Business view?

Met Business view kun je jezelf als bedrijf presenteren. Wanneer men bijvoorbeeld even in jouw winkel of restaurant kan binnenkijken, kan men een duidelijk beeld van het bedrijf krijgen. Niet alleen wanneer men naar je zoekt op Google, maar zoals hier boven te zien is kun je deze virtuele tour ook op je website integreren.

 

Marketing voordeel van Business view

Uit onderzoek is gebleken dat men meer engagement heeft met jou als bedrijf wanneer er gebruik wordt gemaakt van beelden. (bron: Frankwatching) Vooral wanneer je er doorheen kunt kijken en kunt klikken. Daarnaast straalt het vertrouwen uit wanneer men even binnen kan kijken.

Wat het verder in de toekomst zal gaan betekenen dat is natuurlijk nog onbekend. Een belangrijk gevolg zou kunnen zijn dat je direct uit de winkel kunt gaan bestellen:

  • Door de winkel heen lopen, op de sportafdeling van de winkel kijken, kijken welke hardloopschoenen er zijn en direct bestellen.
  • Door een restaurant heenlopen en het beste (vrije) tafeltje uitkiezen waar je die avond wilt gaat dineren.
  • Of bij R2H binnenkijken en op mijn bureau klikken om meer informatie te vinden over Internet Marketing.
  • Maar je kunt ook denken aan een integratie in Adwords, met in de toekomst een combinatie van bovenstaande.

 

Meer informatie over Google Streetview voor bedrijven

Wil je graag meer weten over de virtuele tours? Of wil je voorgesteld worden aan onze Google Trusted Photographer, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie en contact