Ledverlichting Lammers is een webshop in Ledverlichting. Deze webwinkel biedt allerlei soorten LED-lampen en LED-panelen vinden: inbouw, opbouw, met een hangsysteem, dimbaar, warm wit, koud wit, etc. De webshop richt zicht op het budget segment, maar met behoud van kwaliteit. Er wordt dus slim ingekocht en gefocust op massa-verkoop.

De Case

Meneer Lammers is eigenaar van een electrotechnisch installatiebedrijf. Tijdens werkzaamheden kwam het bedrijf in aanraking met goede LED panelen die geproduceerd worden in China volgens Nederlandse kwaliteitsnormen. Door tegen scherpe prijzen online te verkopen, wil Ledverlichting Lammers de Nederlandse markt stimuleren deze energiezuinige licht-oplossingen te gaan gebruiken. R2H heeft om die reden een eenvoudig te gebruiken webshop gebouwd.
 

De Webshop

De webshop is gebouwd in VirtueMart. Dit is een extra component dat aan een bestaande Joomla website is toegevoegd. Bezoekers kunnen heel eenvoudig klikken en zoeken naar de gewenste producten. Er is gekozen voor een duidelijke indeling en een menu met product-kenmerken om makkelijk te navigeren. Bestellingen kunnen eenvoudig en veilig worden afgerekend met iDEAL en worden binnen 24 uur verzonden.
 

Vindbaarheid in Google en op sociale media

Het ontwikkelen van een webshop is geen einddoel, maar een startpunt. Wanneer een webshop online gaat, begint de "wedstrijd" om hoog in Google te komen. Wanneer je niet gevonden wordt, zal er ook niets gekocht gaan worden. Om die reden doen we bij Ledverlichting Lammers ook aan Internet Marketing. Onder Internet Marketing valt technische optimalisatie van de website, zoals:

  • de snelheid
  • de menu structuur
  • het gebruik van metadata

Daarnaast is relevantie ook belangrijk en worden:

  • onderzoeken gedaan naar waar men op zoekt in Google
  • teksten aangepast
  • FAQ geoptimaliseerd
  • titels aangepast
  • beschrijvingen uitgebreid

Natuurlijk is de populariteit ook belangrijk. Centrale vraag hierbij: Wat is de meerwaarde van de website waardoor men over Ledverlichting Lammers gaat praten? Dit kan bijvoorbeeld de slimme Ledverlichting besparingscalculator zijn om direct inzicht te krijgen in de besparing op energiekosten.