E-style is een servicegerichte kapsalon die al enige tijd bestaat. De klanten van E-style komen van heinde en verre om hun krullen te laten knippen met de speciale krullenknip techniek (Curl-Sys). Ze zijn bij R2H binnengekomen als klant, doordat heel R2H ook bij hen vaste klant is. De tijd veranderd en langzaam aan kwam er bij E-style steeds meer vraag naar een webshop met al hun kappersproducten. Met producten die je thuis kunt gebruiken, maar met kappers kwaliteit. Zodoende heeft R2H een hele nieuwe website gebouwd met een webshop.

De Webshop

Op de website van E-style vind je een aantal belangrijke onderdelen. Om te beginnen is het mogelijk om online een afspraak in te plannen met jouw favoriete kapsalon. Daarnaast komen de nieuws artikelen, de webshop en de laatste haartrends.

De webshop van E-style is gebouwd in een extensie van Joomla, genaamd Virtuemart. Er is gekozen voor een menustructuur op basis van het type haar, zodat men zich niet hoeft af te vragen welk product ze nu precies nodig hebben en of het wel geschikt is voor hun haar. Mocht je precies weten welk product je nodig hebt, kun je deze gewoon opzoeken in het zoekscherm. In de techniek van de website zit verwerkt dat men bij € 40,- of meer geen verzendkosten betaald en dat men veilig kan afrekenen met IDEAL.

Vindbaarheid in Google en op sociale media

Voor de vindbaarheid van de webshop, werkt R2H 4 uur per maand aan de webshop. Daarbij wordt er gewerkt aan de techniek van de webshop, de teksten en de populariteit op externe sites. Daarnaast is het niet alleen belangrijk om goed gevonden te worden op het internet, maar ook om de wesbsite te optimaliseren voor het gebruiksgemak. (Iets wat Google overigens ook heel belangrijk vindt) Dit doen we door kritisch naar de navigatie van de website te kijken, maar ook naar de aantrekkelijkheid van de webshop. Het streven is om op langer termijn de webshop en de kapsalon steeds meer met elkaar te integreren.