Eufin is een nieuwswebsite met het laatste financiële nieuws. De website was tot voor kort nog gebouwd in Joomla 1.5 en daarmee echt verouderd. R2H werd ingeschakeld om de website te upgraden naar 3.X. Op deze manier is de website weer van deze tijd en opnieuw beschermd tegen hack aanvallen en andere veiligheidslekken.

De website opruim Case

Als of de duivel er mee speelt werd vlak voordat wij met de website aan de slag zouden gaan, de website ook daadwerkelijk slachtoffer van de veiligheidslekken in Joomla 1.5. Het traject van de migratie werd hierdoor ineens versneld. Het opruimwerk werd hierdoor alleen nog maar groter en de volgende stappen volgden:

  • Rick heeft de database overgezet, dat was een flinke klus, omdat Eufin inmiddels een grote database had opgebouwd.
  • Eufin heeft zelf de oude artikelen nagelopen en deze opgeruimd.
  • Richard heeft een nieuwe template gebouwd, maar de stijl van de oude website behouden.
  • Het Logo van Eufin is vernieuwd
  • Joomla 3.X is geïnstalleerd
  • Oude extensies werden verwijderd, en niet werkende of verouderde extensies vervangen

Een opgeruimde website

Inmiddels staat de website sinds mei 2014 online. Er worden dagelijks backups van de website gemaakt, dit is noodzakelijk omdat Eufin ook dagelijks met hun website bezig is. Ook hebben ze een onderhoudsverzekering om de website up to date te houden en om niet nog eens te maken krijgen met hackers. En tenslotte is Eufin is zelf heel actief met de online vindbaarheid van de website.