Ipcon is een projectmanagement bureau dat werkzaam is in de infra en civiele techniek. Ze weten dus alles over hoe belangrijk een goede doorstroom is. Niet alleen de doorstroom van de infrastructuur, maar ook de doorstroom van projecten, intern en op de website. Omdat ze zich hier zo bewust van zijn, kwamen ze tot de conclusie dat ze het één en ander moesten gaan aanpassen. Zo ging hun visie, de huisstijl, de website en de diensten volledig op de schop. Dat was een wel overwogen beslissing. Voorafgaand aan dit traject hebben ze met elkaar uitgebreid gebrainstormd en informatie uitgewisseld.

Back2Business

Voor de nieuwe website kwamen ze bij R2H terecht. Ook hiervoor kwamen ze niet onvoorbereid aan op de afspraak. Bij binnenkomst werden de moodboards en ideeën uit de tas gehaald en in de vergaderruimte van R2H neergezet. Ipcon heeft een hele duidelijke visie en dat is dan ook heel prettig samenwerken.
Ook de oplevering van de nieuwe website en de presentatie van de nieuwe huisstijl zal niemand onopgemerkt blijven. Hiervoor organiseren ze een speciaal evenement om zo al hun partners en relaties te betrekken bij deze veranderingen.

Website wensen

Naast dat de website responsive moest zijn , had Ipcon een bepaalde visie over hun website. De website moest dynamischer en visueel worden. Het visuele gedeelte moest de teksten op de website grotendeels kunnen vervangen. Wanneer je op de website komt, moet het mogelijk zijn om continue te kunnen doorklikken, zodat er eigenlijk geen einde aan de website komt. Ook de projecten van de personen moeten goed te bekijken zijn en ten slotte wilde ze graag de website zelf kunnen onderhouden.

Website bouw

Om de website goed te kunnen onderhouden, hebben we gebruik gemaakt van een CCK (ofwel een Content Construction Kit). Op deze manier kan er niet per ongeluk iets aan de opmaak van de website veranderen wanneer ze de website zelf onderhouden (bijvoorbeeld bij het toevoegen van projecten). Om de website van de laatste trend te maken, hebben we “Metro Style”elementen toegevoegd en is de website gebouwd in een Bootstrap-template. Tenslotte zijn de dynamische elementen in de website gebracht met CSS3 en JQuery. Voor ons was het een uitdagend en leuk project om uit te mogen voeren.