Een zee van rust en ruimte verrassen je voordat je binnen bent bij Babor Beauty Spa in Dongen. En bij binnenkomst verbaas je jezelf opnieuw door de professionele salon. Een luxe ruimte met twee behandelruimtes en een exclusieve ontvangst met verzorgingsproducten. Bij Babor Beautyspa Dongen ben je welkom en mag je je thuis voelen, daar zorgt eigenaresse Annie onmiddellijk voor. Een hartelijke en vriendelijke ondernemer!

Interview met Annie Jansen van Babor Beauty Spa Dongen

"Ik wilde met mensen werken, dat wist ik al op jonge leeftijd" vertelt Annie. "Ik startte ooit als kraamverzorgster, maar dat vak was moeilijk te combineren met een gezin. Ik liet me omscholen tot schoonheidsspecialiste en dat werk gaat prima met een gezin. De salon is direct aan ons huis verbonden en zo gaat ondernemen met de zorg voor onze 4 kinderen prima samen!

In onze salon komen veel klanten uit de regio. We bieden van allerlei soorten behandelingen aan; van jeugdbehandelingen (acne) tot anti-aging en van pedicure tot lichaamsmassages. Ik werk samen met een collega en we werken al jaren met het internationale merk BABOR.

BABOR ondersteunt ons onder meer in productkennis, de inrichting van de salon maar ook met Sales. Er blijven uiteraard veel zaken over die je zelf moet organiseren.
Zo maakte ik ooit samen met een vriend onze website. Een tijd geleden zag ik dat de site aan professionalisering toe was dus ging ik op zoek naar websites die ik er goed uit vond zien. Ook wilde ik graag overstappen naar een bedrijf in de buurt die me kon helpen. Ik doe graag veel zelf, maar het is prettig dat je iemand kunt bellen op momenten dat je er zelf niet meer uit komt.

Ik vond R2H en samen met hen heb ik een nieuwe website gemaakt. Zij bouwden een Joomla website en zorgden ervoor dat mijn site goed vindbaar is door SEO toe te passen. Het is immers steeds belangrijker dat je gevonden wordt op het internet. Voordat nieuwe klanten bij me aankloppen, zoeken ze je toch eerst even en dat gaat vaak via Google. Door SEO goed toe te passen, weet ik zeker dat ik goed gevonden wordt in de zoekmachine. Allemaal zaken waar ik zelf geen verstand van heb, maar mijn ideeën wisten zij wel goed te verwerken.

het liefst wil ik mijn website zelf onderhouden

Onze samenwerking heb ik als erg prettig ervaren en ze hebben me op het idee gebracht om ook te starten met Social media. Ik heb nu sinds februari een Facebookpagina en post regelmatig tweets op Twitter.
Het kost wat tijd en energie, maar ik vind het een erg leuke manier om naamsbekendheid te geven aan de salon. Het werkt ook veel leuker dan het plaatsen van een advertentie in een weekblad. Ik krijg nu direct reacties van mensen op Facebook maar ook op straat. Je weet immers meer van elkaar en dat geeft altijd een reden tot een praatje.

R2H houdt voor mij de statistieken van de pagina in de gaten en geeft me tips voor nieuwsberichten. Soms zit ik namelijk best weleens te denken welk nieuws ik kan delen via Social media. Daar helpt ze me nu ook bij, ze geeft me wat voorbeelden en daar kan ik zelf weer mee aan de slag. De tips die ik krijg, geven net dat ene moment van inspiratie voor mijn tweets of posts! Deze manier van samenwerken bevalt me prima: ik doe zoveel mogelijk zelf en kom ik er niet uit dan bel ik met of rijd ik langs bij R2H.

De tips die ik krijg, geven net dat ene moment van inspiratie

Mijn website is echt geworden zoals ik vooraf in mijn hoofd had. Vooral nieuwe klanten kijken toch even op onze site voordat ze een afspraak maken. Dus dat het steeds belangrijker wordt, is wel duidelijk! Het onderhoud aan de website en het nieuws op Social media vind ik naast mijn werk in de salon best leuk om te doen. En mocht ik hulp nodig hebben, dan weet ik R2H te vinden. Meestal is het samenwerken dan ook nog gewoon gezellig!"
 

Babor Beauty Spa Dongen producten in de schoonheidssalon