Pas op! In dit artikel leest u het verhaal van een totaal vernieuwde website. Een weerzinwekkende vernieuwing op de site die samen met R2H gerealiseerd is. De aanleiding bleek een verouderde versie van het Content Management Systeem dat spookachtig en angstaanjagend werd. Zonder griezelen of aarzelen werd de hulp van R2H opnieuw ingeschakeld om de website aan te passen. Vandaag de dag kunnen liefhebbers van horror, sciencefiction, fantasy- en cultfilms weer helemaal online genieten van Schokkend Nieuws.

the-walking-dead-seizoen-3 980x300
© Fox

schokkend nieuws van R2H

 

Schokkend Nieuws website

 

Ondanks dat tijdschriften het steeds slechter doen, wordt ons blad nog steeds goed gelezen

Schokkend Nieuws is een filmmagazine met nieuws, recensies en achtergronden van de film waar de een van geniet en de ander liever van achter het gordijn kruipt. Het tijdschrift ligt elke twee maanden in de winkel maar ook online is Schokkend Nieuws te vinden. In Amsterdam ontmoeten we hoofdredacteur Barend De Voogd. Hij vertelt ons vol passie over Schokkend Nieuws: "we mogen trots zijn op ons magazine.

Al sinds 1992 maken we het blad met een enthousiaste groep medewerkers. Het blad vind je gewoon in een tijdschriftenhandel maar de meeste lezers zijn abonnee. In het voorjaar van 2013 bereikten we een mooie mijlpaal en maakten we ons 100e nummer. Onze lezers bestaan uit een breed publiek. Hoewel veel tijdschriften langzaam verdwijnen uit het schap van de kiosk, wordt ons blad nog altijd goed gelezen op de bank. Ons abonneeaantal groeit zelfs, tegen alle trends in."

R2H las onze tweet en heeft ons gered!

Naast het blad dat we maken zijn we ooit zelf gestart met het maken van een website. Dat was het begin van ons online avontuur. We bouwden zo een schat aan informatie op van filmrecensies en we kregen steeds meer bezoekers op onze website. Dus toen we zagen dat we onze site professioneel op moesten gaan zetten, hebben we een tweet de wereld in gestuurd. En gelukkig heeft R2H deze gelezen. Hij heeft ons gered!

Alweer 3 jaar geleden bouwde hij onze eerste Joomla website. Door een nieuwe versie van Joomla is het nu tijd om onze site opnieuw aan te passen. De online wereld gaat snel en die moeten we blijven volgen. We doen bijvoorbeeld ook veel met social media. Zo geven we tips via Twitter en Facebook wanneer er een goede film op tv is. Ook is het belangrijk dat onze site mobiel leesbaar is. Veel mensen kijken immers televisie met een iPad of mobiel op hun schoot.

schokkend-nieuws-monsters

Monsters zijn gewoon tof en robots vind ik geweldig. Dat is toch waanzinnig? Onze passie voor de horror of fantasyfilm willen we blijven delen. Dus willen we voortbestaan dan moeten we blijven vernieuwen. Daar helpt Rick ons enorm bij. Hij geeft ons kleine tips om beter gevonden te worden in Google. Onze vernieuwde website verschijnt bijvoorbeeld al hoger in de zoekresultaten door de nieuwe Joomlaversie. Daar heeft Rick ons attent op gemaakt. Maar ook zoek ik samen met hem naar oplossingen hoe we met onze redactie het beste onze site kunnen bewerken. En als er per ongeluk toch een 'error' verschijnt, dan kan ik hem altijd bellen. Dat vind ik echt zo geweldig!

De laatste tijd hebben we samen ook hard aan onze nieuwe website gewerkt. Het maakte niet uit hoe laat of hoe vaak ik belde, elke keer heb ik enthousiaste hulp gekregen. Ik vind het heel fijn dat R2H het hele jaar door makkelijk bereikbaar is. Deze service kan ik nergens anders krijgen. En het scheelt natuurlijk dat Rick gewoon ook fan van ons is!

Voor ons was R2H perfect: professioneel en betaalbaar, dit komt mede door een deel sponsoring van R2H. We hebben geen groot budget en maken het blad helemaal met vrijwilligers."

Neem een kijkje op de vernieuwde website van Schokkend Nieuws.... áls je durft!

link naar schokkend nieuws magazine website

 

schokkend-nieuws-bloed