Deze domeinnaam is gereserveerd voor een klant van R2H.

 

website bouwen

Voor een aantal domeinnaamextensies (.nl .de .com .net .org .info .tv .eu) is er een 'EPP transfer code' nodig om een verhuizing in werking te kunnen zetten. Deze code voorkomt dat een domeinnaam zomaar door iedereen verhuisd kan worden. U kunt deze code alleen opvragen bij uw huidige ('oude') provider. Naast 'EPP code' worden ook wel eens de volgende namen gebruikt:

 • Authorization key
 • Authorization code
 • Authorisatie sleutel
 • Registrar auth.
 • Transfer code

Vaak kunt u de EPP authorisatiecode van uw domeinnaam opvragen via uw controlepaneel. U kunt ook uw huidige provider ook per e-mail vragen om deze EPP code op te sturen. Na ontvangst, stuurt u de EPP code naar ons door.

Wanneer de huidige provider weigert of geen gehoor geeft, kunnen wij een klacht indienen bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). De oude provider is te allen tijde verplicht de EPP code over te dragen. Zelfs een betalingsachterstand is géén grond voor weigering. Indien dit geen effect heeft kan SIDN een nieuwe EPP-code verstrekken waarmee de verhuizing alsnog geforceerd kan worden.

Wanneer u heeft gekozen om uw webhosting onder te brengen bij R2H dan dient u een aantal stappen te doorlopen om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

 1. Geef bij uw huidige provider aan dat u de domeinnaam wilt verhuizen.
  U kunt hierbij gebruik maken van onderstaande tekst:
   
  Via deze weg wil ik u op de hoogte stellen dat wij onze domeinnaam bij u gaan wegverhuizen. Graag ontvang ik van u de EPP transfercode (cq. authorisatie token). De opzegging van de domeinnaam vindt plaats aan het einde van de contractsduur, dus niet per direct.
   
  Wanneer ik hiervoor nog een schriftelijk verzoek moet indienen, dan ontvang ik dit document graag per e-mail.
   

  » Wanneer u ook uw internet- of inbelverbinding of andere diensten heeft via deze provider:
  De verhuizing betreft in dit geval uitsluitend de verhuizing van de domeinnaam met bijbehorende e-mailadressen en NIET mijn andere diensten (zoals de internetverbinding). Deze blijven via u verlopen.

  » Wanneer u geen andere diensten heeft bij deze provider:
  Nadat de domeinnaamsverhuizing succesvol is afgerond, zeg ik ook eventuele andere diensten en abonnementen op.


   
 2. Indien u een schriftelijk verzoek moet indienen, doet u dit volgens de instructies van de huidige provider.

 3. Let op, sommige providers proberen u er van te overtuigen dat u de domeinnaam niet vóór het einde van de contractsduur kan worden verhuisd. Dit is niet waar! U kunt te allen tijde uw domeinnaam wegverhuizen.

 4. U stuurt de ontvangen EPP code naar R2H op.
  Ter illustratie hier een voorbeeld van een EPP code: 7BJR2UGW7E9Z

 5. U ontvangt uw nieuwe e-mailaccount gegevens voordat de domeinnaam wordt verhuisd.
  De nieuwe gegevens dient u in uw e-mailprogramma is te voeren op het moment dat u foutmeldingen krijgt. Dit is het sein dat de domeinnaam is verhuisd naar de nieuwe provider. Wanneer u gebruik maakt van een systeembeheerder, zal R2H de situatie vooraf met uw systeembeheerder afstemmen.
   
 6. De domeinnaam wordt verhuisd.
  Afhankelijk van uw huidige provider duurt de verhuizing enkele uren tot enkele dagen.

Wellicht ten overvloede, maar toch...

Als uw domeinnaam succesvol verhuisd is, vergeet dan niet om uw het lopende contract voor webdosting bij uw oude provider op te zeggen. Het is niet bij elke provider vanzelfsprekend dat uw contract / abonnement automatisch wordt beëindigd na verhuizing. U voorkomt hiermee dat u op ene later moment een factuur ontvangt van uw oude provider. Let op! Indien u ook een "inbelverbinding" (bijvoorbeeld ADSL) hebt bij dezelfde provider dan hoeft u alleen het hostingcontract op te zeggen; niet het inbelcontract.